Nieuw: Open Depot bij het Agrarisch Museum Westerhem

De oude schuur van Westerhem is al jaren in gebruik als opslagruimte voor grote agrarische objecten. Er is opgeruimd en deze mooie objecten zijn overzichtelijk neergezet. Het is een prachtig Open Depot geworden. Veel oude (hand)gereedschappen, maar ook allerlei zaaimachines, een maaibalk, een veldsmidse, een oude arrenslee, een wanmolen, melkbussen, houten kruiwagens, lantaarns, eigenlijk teveel om alles op te nomen. Kom maar kijken.

De tentoonstelling over het droogmaken en drooghouden van de Beemster met windmolens (waar zijn die mooie molens toch gebleven?) is nog te bewonderen op de 1e verdieping in de stolp. Mocht het traplopen een probleem zijn, beneden in de hooiberging laten we deze tentoonstelling op video zien. Met de gratis buitenroute, met veel aanvullende informatie, komt u op de plekken waar ooit de molens hebben gestaan.

Voor de jongeren is er een hoekje met leuke video’s.
Eigenlijk is het Agrarisch Museum Westerhem voor iedereen een belevenis.

Openingstijden: van woensdag tot en met zondag (maandag en dinsdag gesloten) vanaf 13.30 tot 17.00 uur.
Entree € 6,00 per persoon. Jongeren tot 18 jaar, museumkaarthouders en HGB-leden op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang.