Boeken bij Betje ontving Mirjam van Hengel

Mirjam van Hengel is een Nederlands schrijver, redacteur en programmamaker. Ze is vooral bekend vanwege haar biografie van Remco Campert en haar prachtige boek Hoe mooi alles over Leo en Tineke Vroman. Via hen kwam zij op het pad van de vergeten, maar in haar tijd succesvolle, schrijfster Dola de Jong, die net als de Vromans in New York woonde. Op 23 november 2023 verscheen de prachtige biografie van Dola de Jong, geschreven door Mirjam van Hengel. Dola is het verhaal van een vrouw die wilde schrijven, maar het boek dat ze echt wilde schrijven nooit schreef. Mirjam doet recht aan deze intrigerende vrouw en heeft haar leven net zo mooi en persoonlijk beschreven zoals zij deed met dat van Leo Vroman en Remco Campert.

Alexander Reeuwijk nam het interview af. 

De volgende avonden van Boeken bij Betje:
Vrijdag 8 maart: Renée van Marissing met haar roman Gelukkige dagen
Vrijdag 19 april: Pulitzerprijs winnaar Benjamin Moser over De wereld op zijn kop, Ontmoetingen met Hollandse meesters