Renée van Marissing te gast bij Boeken bij Betje

Op vrijdag 8 maart ontvangt Boeken bij Betje de schrijver Renée van Marissing. De vaste interviewer, Alexander Reeuwijk, gaat met haar in gesprek. Van harte welkom!
Lees verder...

Lancaster ED 554 EM Q: in 1943 boven de Beemster geëxplodeerd

HGB-lid Chris Dik gaat op donderdag 29 februari vertellen over deze indrukwekkende en vreselijke gebeurtenis welke plaatsvond boven zijn huis aan de Zuiddijk 10 in Beemster. Er zijn GEEN plaatsen meer beschikbaar voor deze presentatie.
Lees verder...

Boeken bij Betje ontving Mirjam van Hengel

Op vrijdag 16 februari was schrijver Mirjam van Hengel te gast bij Boeken bij Betje. Alexander Reeuwijk ging met haar in gesprek.
Lees verder...

Cadeaucheque voor Betje Wolff Museum

Donderdag 25 januari jl. ontvingen de bestuursleden van het Betje Wolff Museum, Aafje de Jong en Janna Bakker een prachtige cadeaucheque uit handen van Simon Kwantes. Hij reikte deze namens de ledenraad van Rabobank Waterland e.o. uit.
Lees verder...

Inloop bij Beemster Erfgoed

Heeft u vragen over de historie van een bepaalde Beemster boerderij? Of bent u benieuwd naar de familiegeschiedenis van uw Beemster familie? Of misschien woont u in een straat met een bepaalde naam waarvan u denkt; waar komt dat nu vandaan? De Beemster Erfgoedkamer is iedere eerste zaterdag van de maand open.
Lees verder...

Filmdag in Agrarisch Museum Westerhem

Op zondag 4 februari jl. werd in het Agrarisch Museum Westerhem de jaarlijkse filmdag gehouden.
Lees verder...

Nieuwbouw entree Betje Wolff Museum weer een stap verder

Nadat op 29 november jl. de fundatiepalen met veel beleid de grond in zijn gegaan, was het streven om de betonvloer voor het eind van het jaar af te ronden. En dat is gelukt! Vanaf de Middenweg is er eigenlijk, op het spandoek na, nauwelijks iets van te zien. Daarom een kijkje 'achter de schermen'.
Lees verder...

Kinderlepeltjes Nutsspaarbank voor Westerhem

Onlangs mocht Agrarisch Museum Westerhem weer iets moois aan de collectie toevoegen. Tosca Sombroek van Museum In 't Houten Huis uit De Rijp schonk drie verzilverde lepeltjes.
Lees verder...

Bouw koetshuis vordert gestaag

In de achtertuin van het Betje Wolff Museum is het afgelopen jaar heel hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe koetshuis. Het is nu bijna klaar!
Lees verder...

GEANNULEERD: Schrijver Bert Wagendorp te gast

Tot onze spijt is Bert Wagendorp ziek. Boeken bij Betje op 10 november is geannuleerd.
Lees verder...

Fotoavonden ‘Beleef de Beemster van boven’

In Cultureel Centrum 'Onder de Linden' vond drie maal de historische beeldpresentatie 'Beleef de Beemster van boven' plaats. In het voorjaar van 2024 worden er weer nieuwe fotoavonden georganiseerd.
Lees verder...

Mini-symposium in 400-jarige Keyserkerk

Op zaterdag 14 oktober organiseerde het Historisch Genootschap Beemster in samenwerking met de Keyserkerk een mini-symposium ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Keyserkerk. Mooie verhalen, unieke beelden en een leuke verrassing tot slot.
Lees verder...

Conny Braam bij Boeken bij Betje

Boeken bij Betje stond op vrijdagavond 13 oktober jl. in het teken van schrijfster Conny Braam.
Lees verder...

Open Monumentendagen in Beemster musea

Het Open Monumentenweekend is weer achter de rug. Dit betekent niet dat de deuren van het Agrarisch Museum Westerhem en van het Betje Wolff Museum niet meer zijn geopend! Kom gerust eens een bezoek brengen. De actuele openingstijden ziet u rechts op deze pagina.
Lees verder...

Boeken bij Betje weer van start

Op vrijdagavond 8 september jl. ontving Boeken bij Betje Alexander Reeuwijk in Onder de Linden in Middenbeemster. José Ferdinandus ging met hem in gesprek over zijn gloednieuwe boek 'Oog in oog met de goden'.
Lees verder...

HELP, het HGB vergrijst!

Het HGB is naarstig op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor het behoud van de culturele schatten in de Beemsterpolder. De gemiddelde leeftijd van de huidige vrijwilligers ligt hoog, er is dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers! Het kost geen uren per week, lees maar gauw verder.
Lees verder...

Nieuw: Open Depot bij het Agrarisch Museum Westerhem

Het museumseizoen 2023 is ook voor Agrarisch Museum Westerhem in Middenbeemster begonnen. Geen nieuwe tentoonstelling dit jaar maar wel een nieuwe tentoonstellingsruimte.
Lees verder...

Open Dag in Beemster musea

De traditionele Open Dag in de Beemster op Hemelvaartsdag was weer een groot succes.
Lees verder...

Nieuwe tentoonstelling in Betje Wolff Museum

Op vrijdag 28 april jl. is de nieuwe tentoonstelling 'Goed en Beddegoed' door mevrouw drs. L.M.A.J. Kuijvenhoven-Groeneweg geopend. Prachtig textiel uit de 19e en begin 20e eeuw is uit het depot gehaald en kan nu door een ieder worden bewonderd.
Lees verder...

‘Zolder sale’ bij Betje Wolff

Op zaterdag 22 april jl. hield het Betje Wolff Museum een grote opruiming.
Lees verder...
© 2023 Historisch Genootschap Beemster | Colofon